Overslaan naar inhoud

Over ons

Het project

L'Alternative is een ambachtelijke bakkerij die brood en gebak aanbiedt, gemaakt met biologische en glutenvrije ingrediënten. De bakkerij biedt haar producten aan sinds april 2019. ​

ontdek de huidige producten

Mijn verhaal


Mijn naam is Pierre en L'Alternative is ontstaan uit mijn passie voor patisserie! Als klein kind hielp ik mijn moeder al wanneer ze haar taarten, pannenkoeken en jam maakte. Je kunt wel zeggen dat ik een beetje in de ketel ben gevallen. Deze passie heeft me sindsdien nooit meer losgelaten en ik had mezelf beloofd er later van te leven.


Gefascineerd door bakken en als kleinzoon van een bakker, voelde ik dat ik op een dag brood moest gaan bakken. Die dag kwam toen ik, tot grote schrik van een bakker, hoorde dat ik "coeliakie" had... Met andere woorden, een "glutenallergie". Toen ik het nieuws hoorde, was ik verslagen. Al mijn dromen gingen in rook op. Maar ik zag het als een levensmissie. Ik zou de wereld bewijzen dat het mogelijk is om goed brood te bakken zonder die verdomde gluten!

Alleen ga je sneller

Samen kom je verder.

Pierre

Oprichter en manager van L'Alternative, Pierre is een beetje de manusje-van-alles: recepten ontwikkelen, brood bakken, de website bouwen, producten leveren, niets maakt hem bang, of bijna niets...

Zijn favoriete dessert hier: de Paris-Brest

Judith

Officieel lerares talen in het voortgezet onderwijs, mijn vrouw is er vaak om ons een handje te helpen in de werkplaats en om u aan de balie te bedienen. Een echte zegen om haar sinds 2019 aan onze zijde te hebben.

Zijn favoriete dessert hier: de Paris-Brest

Thao

Na haar laatste bakkerij-patisserie stage bij ons in 2021, sloot Thao zich snel aan bij het team. Zij is degene die uw brood en gebak maakt.

Haar favoriete dessert hier: de kastanjefondant

Alix

Onlosmakelijk verbonden met haar beste vriendin Thao, moesten we haar wel in dienst nemen. Sinds 2022 maakt zij ook uw brood en gebak.

Haar favoriete dessert hier: de carrot cake

Pauline

Vrienden sinds de kleuterschool, Pauline heeft me vanaf het begin geholpen. Eerst door met mij brood te komen rollen en daarna door op markten te verkopen om ons bekend te maken. Ze is officieel toegetreden tot het team in 2024, tot onze grote vreugde.

Haar favoriete dessert hier: de frambozenkorst

Justin

Justin is mijn allereerste student. Gepassioneerd door patisserie, komt hij me sinds 2020 helpen met bakken en brood maken. Hij heeft ons sindsdien niet meer verlaten.

Zijn favoriete dessert hier: de Paris-Brest

Claire

Sinds 2024 komt Claire ons een handje helpen. In oktober besluit ze fulltime bij ons te komen werken. Haar taken zijn gevarieerd: brood maken, bestellingen inpakken, schoonmaken... Alles met grote precisie.

Haar favoriete dessert hier: de aardbeienkorst

Béatrice

Onze kostbare bezorger sinds 2023. Zij is degene die onze producten levert in Namen, Charleroi, Brussel...

Haar favoriete dessert hier: de rijsttaart